VS Infóvonal: 06 30 500 0481

Amit az egyedi, épített zuhanykabinról tudni érdemes

A zuhanykabin kérdéskörnél az esetek többségében felmerül a kérdés, hogy épített, vagy kész kabin legyen. A tapasztalatok azt mutatják, hogy oda érdemes egyedi, épített zuhanykabint betervezni, ahol van elegendő hely a kialakításhoz. Egy kisebb, panel lakásban például nagyon jó helyspórolás, ha fürdőkád helyett zuhanykabint választunk, viszont ide a sztenderd méretek célravezetőbbek.

épített zuhanykabin

Egyedi, épített zuhanykabin beépítése

Mint ahogyan azt korábban említettük, a legalapvetőbb elvárás épített zuhanykabinnál, hogy legyen elegendő hely. Ez azt jelenti, hogy a kabin ne legyen szűk. Kényelmesen elférjünk, meg tudjunk fordulni, fel tudjuk emelni a kezünket, kényelmesen ki tudjuk nyitni a csapot stb. 

Amire nagyon oda kell figyelni, az a szellőzés biztosítása. Erre azért van szükség. Mert ha nincs megfelelő szellőzés, a zuhanykabinban előfordulhat, hogy penészesedét indul el, és annak a kiirtása nem kis feladat. Ezért is kell inkább a megelőzésre hangsúlyt fektetni.

Épített zuhanykabin szigetelése, vízelvezetés

Amit a fentiek mellet rendkívül fontos megemlíteni az a vízelvezetés és szigetelés. Több ügyfelünk felvetette, hogy minek szigetelni, ha ott a burkolat és a fuga. Nos, tényleg ott vannak, de ezeknek nem az ilyen jellegű vízszigetelés a funkciója. Természetesen a burkolat alatt nem szivárog be a víz, de ennek ellenére a zuhanykabin aljzatát és a sarkokat mindenképp speciálisan, erre készített anyag használatával kell kezelni. A víz bárhová bejut, megtalálja a legkisebb réseket is. Azt javasoljuk, hogy ezt a munkát bízza szakemberre. Nem csak azért, mert neki a biztosan meg vannak a megfelelő beszerzési forrásai, hanem azért is, mert a több éves tapasztalata olyan nagy segítség lehet számunka, amit a netes leírások nem feltétlenül tartalmaznak.

Ha épített zuhanykabint szeretne, térjen be hozzánk, segítünk a legelső lépésektől.

 3D Látványtervezés
3D Látványtervezés
Elképzelései valóra válnak!
Lakberendezési előadás
Lakberendezési előadás
Tanuljon a profiktól!

zuhanykabin témához kapcsolódó cikkek


Összes cikk
Zuhanykabin ajtó - a lehetőségek tárháza
Zuhanykabin vásárlás: a méret számít?
Üveg zuhanykabin - légies és időtálló
Érdi üzlet

2030 Érd, Iparos út 32.
Telefon: 06 30 921 0876
furdoszobaerd@vscsoport2000.hu

Ravak Business Center

1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 125.
Telefon: 06 30 483 1154
furdoszobarbc@vscsoport2000.hu

Veres Péter út

1163 Budapest, Veres Péter út 15.
Telefon: 06 30 397 41 50
furdoszobaverespeter@vscsoport2000.hu