VS Infóvonal: 06 30 500 0481

Ötletek épített zuhanykabinhoz

Amikor egy fürdőszoba kerül kialakításra, vagy átépítésre mindig nagy dilemma a fürdőkád kontra zuhanykabin kérdés. Úgy gondoljuk, hogy hely függvénye, és persze a családtagok igénye az, ami döntő szerepet játszik. Következő cikkünkben az épített zuhanykabinokkal kapcsolatos hasznos és információkat fogunk leírni.

Épített zuhanykabin

Épített zuhanykabin burkolása

Az épített zuhanykabinok is jellemzően a sarokba szoktak kerülni, ezzel megoldva a zuhanykabin két oldalát. Legcélszerűbb, ha olyan csempével burkoljuk a zuhanykabin két falát, ami a sarkot képzi, mint maga fürdőszoba, így nincs sok gondolkodni való. Azonban vannak olyan fürdőszobák, ami nem a klasszikus körbe csempe megoldást követi. Nekik egy ötlet, hogy a mozaikcsempe ilyenkor szuperül mutat, és nagyon egyedivé teszi a fürdőszobát. A mozaik csempe rengeteg színben, és árnyalatban kapható, ráadásul még íves felület is könnyen burkolható vele.

Zuhanykabin mellé zuhanytálca is szükséges

Igen, ez elengedhetetlen. A zuhanytálcát mindig a zuhanykabin alakjához kell választani. Ezek lehetnek félkörívesek, ívesek, vagy szögletes formájúak. Zuhanytálca lerakása során nagyon oda kell figyelni a lefolyóra, hogy a vízelvezetés megfelelő legyen. Vannak, akiknek nem tetszenek a zuhanytálca megoldások. Nekik azt javasoljuk, hogy ne legyen ez külön, hanem ez is legyen egy épített ele. Akár úgy is, hogy sor tégla felhúzásával biztosítjuk, hogy a víz ne folyjon ki, és ezt a  sort is leburkoljuk a csemepével.

További épített zuhanykabin ötletek

Korábban említettük, hogy a sarok a legnépszerűbb elhelyezés. Azonban ha valami igazán egyedit szeretne, akkor, amennyiben a hely engedi, úgy akár a fürdő közepére is kerülhet a zuhanykabin. Két oldala téglával felhúzva, itt-ott üvegtéglával feldobva.

Nagyon látványos tud lenni, ha a zuhanykabin üvegbetétje nem hagyományos üveg, hanem mondjuk színezett, vagy mintás üveg.

Mostanában egyre kedveltebb az a megoldás, amikor a zuhanykabin nyitott, vagyis nincs ajtó, üvegbetét betéve. Nem rossz ötlet, hiszen költséget lehet csökkenteni, mindazonáltal mag a kabin nem veszíti el funkcióját.

További ötletekért látogasson el Szaküzleteink egyikébe.

 

 

 

 3D Látványtervezés
3D Látványtervezés
Elképzelései valóra válnak!
Lakberendezési előadás
Lakberendezési előadás
Tanuljon a profiktól!

zuhanykabin témához kapcsolódó cikkek


Összes cikk
Zuhanykabin vásárlás: olcsóbbat vagy drágábbat?
Üveg zuhanykabin - légies és időtálló
Zuhanykabin ajtó - a lehetőségek tárháza
Érdi üzlet

2030 Érd, Iparos út 32.
Telefon: 06 30 921 0876
furdoszobaerd@vscsoport2000.hu

Ravak Business Center

1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 125.
Telefon: 06 30 483 1154
furdoszobarbc@vscsoport2000.hu

Veres Péter út

1163 Budapest, Veres Péter út 15.
Telefon: 06 30 397 41 50
furdoszobaverespeter@vscsoport2000.hu